Προτάσεις για πρόγραμμα εκδηλώσεων

programmaKAR.jpg

Οι εκδηλώσεις (εφόσον γίνουν), θεωρούμε ότι είναι προτεραιότητα του Δήμου Πρέβεζας και των Συλλόγων, συνδιοργανωτών. Προτείνουμε μια σειρά, ως βοήθεια, στο διάλογο μεταξύ τους. Όχι ως προϋπόθεση ή απαίτηση. Ο μήνας Ιούλιος θεωρούμε ότι είναι ιδανικός γι’ αυτές.

1. Τριήμερο συνέδριο για τον Κώστα Καρυωτάκη, το έργο του. Υπό την αιγίδα του Δήμου, της Περιφέρειας, Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΑΕΙ – ΤΕΙ), Λογοτεχνικών Συλλόγων από την Ελλάδα & την Κύπρο (Μπορεί να γίνει στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Ηπείρου, που υπάρχει στην Πρέβεζα.  http://accfin.teiep.gr/amphitheater ).
2. Την 21 Ιουλίου, πορεία μνήμης, από την οικία στο σημείο της αυτοκτονίας του. Ανάγνωση ποιημάτων. Ταμπλό με ποιήματα του τυπωμένα και φωτογραφία του στο σημείο αυτό, σε όλο το διάστημα των εκδηλώσεων.
3. Προβολή στο χώρο του πάρκινγκ, στο λιμάνι, φωτογραφιών, αποσπασμάτων από σειρές, ντοκιμαντέρ ή ταινίες που αφορούν άμεσα ή έμμεσα τον Καρυωτάκη, το έργο του. Παράλληλα τραγούδια, από στίχους του.
4. Πρεβεζάνοι ποιητές & ποιήτριες. Τριήμερες εκδηλώσεις στο κέντρο της πόλης. Αναφορές με βιογραφικά, αναγνώσεις ποίησης.
5. Λογοτέχνες της Πρέβεζας, από την ένωση της με την Ελλάδα μέχρι σήμερα. Διήμερη έκθεση βιβλίων τους, με βιογραφικά & φωτογραφίες τους (Μπορεί να γίνει στην Πινακοθήκη Μόραλη / Αίθουσα Αθανασιάδη).
6. Κλεαρέτη Δίπλα-Μαλάμου (1897-1977), ποιήτρια και πεζογράφος, γεννήθηκε στην Πρέβεζα. Παρουσίαση του έργου της. Έκδοση βιβλίου με τα σημαντικότερα ποιήματά της, από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Πρέβεζας. Φιλολογική συνάντηση των εκπαιδευτικών της πόλης. Παρουσίαση εργασιών για την ποιήτρια.
7. Φωτογράφηση της Πρέβεζας, από ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους. Θέμα: “Η Πρέβεζα που δεν είδε και δεν έζησε ο Κώστας Καρυωτάκης”. Παρουσίαση των καλύτερων φωτογραφιών σε έκθεση που θα ταξιδεύει -φιλοξενούμενη- σε όλη την Ελλάδα, ξεκινώντας από την ίδια την Πρέβεζα (Μπορεί να γίνει η Έκθεση στο χώρο της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας Πρέβεζας).
8. Δήμος Πρέβεζας – Δήμος Τρίπολης. Συνάντηση τοπικών πολιτιστικών συλλόγων & συνεργασίες δράσεων για τον πολιτισμό.
9. Κλείσιμο εκδηλώσεων, με συναυλία. Κάλεσμα τραγουδιστών & μουσικών από την Ελλάδα και την Κύπρο, φίλων του έργου του Κώστα Καρυωτάκη. Σε συνεργασία με Μουσικές σχολές, τμήματα τοπικών Συλλόγων που ασχολούνται με τη μουσική, το τραγούδι και χορωδιακά σχήματα.

kar

Πρέβεζα. Φωτο: Γιάννης Βέλλης

Με τη λήξη του Συμποσίου για τον Κ.Γ. Καρυωτάκη στην πόλη της Πρέβεζας, ο Δήμος Πρέβεζας, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να προκηρύξει δημόσιο καλλιτεχνικό διαγωνισμό για την κατασκευή γλυπτής σύνθεσης, που θα τα τοποθετηθεί στον τόπο αυτοκτονίας του Καρυωτάκη.

ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ Κ.Γ. ΚΑΡΥΩΤΑΚΗ / Δήμος Πρέβεζας, 11-14 Σεπτεμβρίου 1986

 

Advertisements